Att äta inom planetens gränser, musikalisk föreläsning med artisten och koldioxidbantaren Staffan Lindberg
Maten står för en fjärdedel av vår klimatpåverkan och planeten bränner vid. Och äta måste vi. Men hur?
Musikern och karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg tog reda på fakta i målet och har med hjälp av forskare från Chalmers, Lantbruksuniversitet och Världsnaturfonden lärt sig äta hållbart. Dessutom jobbar han just nu med att få hela Uppsala kommun att äta klimatsmartare.
Med en stor dos humor och musik svarar han på frågor som: Hur äter man sig till en atmosfär i balans? Är allt kossornas fel? Måste vi bli veganer nu? Vad är skillnaden mellan närdödat, påkört, bortglömt och bortsprunget kött. Varför ligger det en död orangutang i müslin? Kan mat gå ut? Och i så fall vart? Och så sånger om mobbad korv och överkokta ägg. Denna musikaliska ståuppföreläsning ges överallt där det finns en scen, en publik och ett överskott av växthusgaser. Eller i Coronatider på en skärm nära dig.